VII Vítej uvnitř

Vrtichvost natahoval čumák před sebe, jak nejlépe dovedl. Očmuchával všechno okolo, táhl na vodítku jako divý.

Byl tam dům, chata, do kterého všichni ti dvojnožci, kteří se náhle kolem něj vynořili, chodili a zase vycházeli ven. To znal. Ale nikdy nepoznal, co se skrývá za těmi dveřmi. Co je uvnitř tak zajímavého, že nejsou páníčci venku s ním?

Držela jsem ho u sebe na vodítku a usmála se na něj: "Tak pojď. Konečně se podíváš, jak žijí lidé."

Klidně a pomalu jsme vešli dovnitř.

Vrtichvost nevěděl kam se podívat dřív, co očuchat dřív. Trpělivě jsem s ním šla a nechala ho, aby si všechno prošel. V klidu a beze spěchu. Jenom jsem hlídala, aby náhodou nezačal značkovat. 

A když jsme prošli přízemí, nastal čas se jít podívat do prvního patra. Schody jsou celkem vysoké, ale ze dřeva a nemají ostré hrany. Už při prvních krocích, kdy se po schodech zmateně lopotil, mi došlo, že doteď nejspíš po schodech ani nešel. Nebo jen párkrát.

"Pojď, za mnou, neboj se," konejšila jsem ho a dodávala svým tónem odvahu. Zdolali jsme je úspěšně a tak si mohl stejně projít i horní část domu.

Říkali nám, že zničil svůj kotec, když tam musel být. Prý separační úzkost. Vše tam převrátil vzhůru nohama. Těžko říct, jestli opravdu separačka. Má v sobě plemena, která nemají být sama, která potřebují smečku, blízkost páníčka. Nebo se prostě nudil a upozorňoval na sebe, hrál si, snažil se zabavit...? Nicméně i toto byl nejspíše důvod, proč se obávali dát Vrtichvosta někomu, kdo ho bude mít uvnitř. Mohl by vše zničit, rozkousat polštáře... Navíc, ta plemena, o kterých je řeč, a která jej vytvarovala do krásného stvoření, jsou navyklá na pobyt venku a dle internetu nejsou vhodná do bytu. I přesto, že jsme s Medvědem počítali s možnými ztrátami na vybavení, já tomu chlupáči uvnitř sebe věřila.

Vrtichvost zboural veškeré předsudky, které kolem něj panovaly.

Zavřeli jsme dům, protože pozemek není oplocený, a sundali mu obojek i kšíry. Jak vše prozkoumal, unaveně si lehl na svou novou deku a usnul. Ve spánku mumlal a poštěkával a tlapky se mu hýbaly - nejspíše důležitý lov v říši snů.

zdroj obrázku: https://baomoi.com/


Komentáře

  1. Takže seznámení s domovem zvládl úspěšně. :) Ty divoké psí sny miluji, jak pobufávají a běhají. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat