XIII Páníčci, třeste se!

 A teď přijde další pořádná masáž! Hahahaha!

(`∀´)Ψ

Takže toto je vlastně takové rozšířené pokračování předchozího příspěvku.

Taaaakže Vrtichvost jako reaktivec potřebuje cvičit pozvolna. Potřebuje minimálně ze začátku svůj prostor. A ne, aby se na něj rovnou hnala tlupa pejsků. Bohužel, existuje nespočet páníčků, kteří nám to rozhodně neulehčují. A pár z nich vám tady představím. A tím taky vysvětlím, proč pak vypadám jako pošuk, musím pak po cizích psech štěkat, dupat do země, odhánět, nechávat větvičky stromů, aby mi vypíchly oči, plánovat vojenskou taktiku, průzkumnictví, rychlý přesun, minové pole ... XD Prostě taková normální venčící procházka :D


1. Hodňousové

To jsou ti, kteří nám s klidem řeknou: "On je ale hodný!" nebo "On mu nic neudělá!" a to hned po tom, co jim sdělíme, aby se k nám jejich pes nepřibližoval. To, že jim toho jejich hodného miláčka může ten náš pocuchat, jim jaksi nedochází. Pejska obvykle mívají navolno a nechápou, že máme Vrtichvosta u sebe z dobrého důvodu a že ne každý pejsek je hodňoučký na ostatní pejsky. Obzvlášť ty na vodítku. Často to jsou lidé, kteří jsou bohužel zároveň přivolávači.


2. Přivolávači

Ať už se překleneme přes fázi hodňouska, či nikoliv, a páníček pochopí, že k nám opravdu ne-e, začne další fáze této komedie. Dámy a pánové, je to přivolání. To nade všechno prosazované, přeceňované a jindy podceňované přivolání. "Pocem! K noze! Packo! Jdeme! Packo! Packo!!! Packo...." A Packa? Úúúúúplný prd. Chce Vrtichvosta očuchat za každou cenu a nějaký jeho páníček je mu u ocasu. To pak tancujeme s Vrtichvostem, který už začíná být v tunelu. Já od nás odrazuji hodňoučkého Packu dupáním, vrčením a štěkáním (ano, svým vrčením a štěkáním). 

A přivolávač? Inu, ten stojí na místě, odchází a stále a stále volá, protože k chlupáčům se přece nechodí, když přivoláváme. Takže nás v té kaši častokrát i nechá. 

Dřív spíš přivolají Satana než Packu.


3. Technici

Milovníci techniky, kteří bez ni nemohou žít. Nejbezpečněji se cítí, když mají telefon u ucha nebo ještě líp - sluchátka. Tento páníček často přichází v kombu ještě hodňous a přivolávač. 

Yay~ 

Nejen, že vás kolikrát ten člověk neslyší a vy si marně vyřváváte plíce, ale kolikrát ani nedávají pozor. Hlavně ti telefonující. Takže technika upozorníme, ať šmudlika navolno nebo i na vodítku k nám nepouští, když máme štěstí a slyší nás, zavolá si ho k sobě, ale už dál nesleduje vývoj situace. To, že se jejich chlupáč vrátil zpátky a šel k nám zezadu, už neví... Ale protože v tom máme praxi, obvykle stihneme rychle zareagovat.


4. Smetáčníci

To jsou páníčci malých, rozkošných smetáčků, kteří jsou obvykle na flexi vodítku. Nechávají svoje miláčky s ledovým klidem na dlouze odvinuté flexině štěkat po velikých psech. Nechápou, že těm druhým pejskům může dojít trpělivost a pak to prostě zákonitě musí skončit špatně. Jednou ano. 

Vrtichvost obvykle malé pejsky ignoruje. Ale když na něj tihle čumáčci ňafají, tak se prostě ozve a líbit si to nenechá. Smetáčníci si volají své drahoušky a stahují k sobě a ohromně se diví, že se ten velký pes ozval...

zdroj obrázku: https://www.yorkiepassion.com/


5. Flexáči

Přichází často v kombinaci se smetáčníky. Ale už jsem viděla i cane corso na flexi vodítku o(〒﹏〒)o

Ale flexáči jsou také ti, kteří sice mají svého miláčka na vodítku, jenom se nechají svým pejskem venčit a ještě si myslí, že jej ze tří metrů zvládnou.

Nezvládnou.

Vážně ne.

Nejde to.

Sama jsem to zkoušela.

Věřte mi.


Když už jsme u těch vzdáleností - často se stane, že na nás zpoza rohu ulice vybafne pejsek. A to díky technice flexáčů nebo těch, kteří mají to svoje zlato navolno.

A to taky nekončí dobře...


6. Zastavovači

Řekla bych, že nejvíc neškodní. Ale také nepomáhají, pokud se jedná o zúžené prostory. Páníček je hodný, zodpovědný, reaguje na nás byť už jen vizuálně nebo když upozorníme a má svého pejska u sebe. Drží ho u sebe a dá nám prostor projít. Jenže pokud jde o malý prostor, tak potřebujeme, aby nám z dohledu zmizeli co nejdříve. 

V našich chlupatých přátelích je stále spousta pudů. A jeden z těch pudů je zastavit se těsně před útokem. Proto je lepší být stále v pohybu, protože mi pak Vrtichvost málem utrhává ruku s myšlenkou: Oni zastavili! Budou útočit! Opakuji! Budou útočit! Musím to řešit!

Ale celé království a půl princezny za zastavovače!


Takže prosím, prosím, když vidíte někoho, že má pejska těsně u sebe, ze zásady k němu nepouštějte toho svého chlupáče.

Temná má také chlupáče, který ostatní moc nemusí. Poradila nám trik, abychom říkali, že má blechy. Asi to brzy začnu používat.

Mimochodem, víte o žlutém značení pro pejsky? Vrtichvost nosí žlutý motýlek!

O VÝZNAMU ŽLUTÉ PŘI VENČENÍ PEJSKŮ

zdroj obrázku: https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=63387


Komentáře

  1. Je to smutné ale většina bych řekla že jsou stejně technici 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak kde a jak kdy. :) Různě se to střídá. Ale asi mám nejvíc v okolí přivolávačů. Máme totiž kolem sebe dva parky a v obou je dovoleno mít pejska navolno. Technici mi vadí jenom, když nekomunikuji s tím, že buď neslyší nebo kvůli hovoru ignorují. 🙄

      Vymazat
  2. Pokud na procházku s pejskem, pak jedině bez sluchátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Při procházkách jeden nikdy neví, co se může stát. 😓

      Vymazat
  3. Hodňouše nemám ráda asi nejvíce :D. Jinak jsi to skvěle popsala! A žlutý motýlek znám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsem ráda, že žluté značení někdo zná. Někteří to vůbec nevědí. 🙄

      Vymazat

Okomentovat